Villa Fraxinus

Besök en alldeles fantastisk visningsträdgård där det finns något för både öga och gom. Ett måste för både finsmakaren och den trädgårdsintresserade.

Villa Fraxinus

Besök en alldeles fantastisk visningsträdgård där det finns något för både öga och gom. Ett måste för både finsmakaren och den trädgårdsintresserade.

-Nu har vi stängt för säsongen.

Tack till alla som förgyllt vår sommar

Visningsträdgård, café och restaurang – i hjärtat av Höga Kusten.

I år öppnar vi den 29/6-15/8 2021för säsongen

Öppet onsdag-söndag 11:30-18, måndagar,tisdagar stängt

 

Restaurang och café öppet som vanligt.

.

 

 

 

Det låter galet, men: Villa Fraxinus i Nordingrå påminner mig om Bali. Det är den intensiva grönskan, vattenspeglarna och huset där gränsen mellan inne och ute har suddats ut som för tankarna dit.
Elisabeth Axås

Resereporter, Expressen

Visningsträdgården

I början av 70-talet var denna underbara plats fortfarande byns grovsoptipp, med bilvrak, konservburkar och annat bråte. Men här fanns en potential att skapa en fantastisk trädgård. Så gjorde också Sture och Ingelöv som startade denna anläggning.

Låt dig välkomnas av rhododendrondalen, vandra genom den prunknande blomstergården, utforska den bibliska trädgården, upplev kontrasterna mellan norra trädgårdens strama arkitektur och naturens mjuka former, slå dig ned på bänken på utsiktsplatsen, eller låt de små stigarnas berg leda dig till den nyfiskade strömmingen i restaurangen.

Restaurangen

Genom denna vackra restaurang som ger våra gäster ro, vila och harmoni har vi målsättningen att ebjuda kvalitativt god mat, njutbara bakverk samt att vår hjälpsamma personal skall fullända besöket på Villa Fraxinus. Boka gärna bord på kvällen, då det är mycket folk.

Den luftiga restaurangen är byggd i 3 etage. För att förstärka samhörigheten med naturen har vi valt skiffer som golvmaterial samma naturmaterial som våra gabbroberg i dagen. Den bärande konstruktionen symboliserar tallstammar som bär upp taket. En liten bäck med porlande vatten och de stora gröna växterna förstärker ytterligare samhörigheten med naturen. Ett flertal vackra uteplatser är förbundna med byggnaden genom en pergola.

Villan

Villans låga profil och mörkbruna färg smälter fint samman med den omkringliggande naturen. Symboliskt vatten från Ullångersfjärden följer med genom ett flertal dammar från norra sidan, genom villan till södra sidan. Likaså får vegetationen följa med in i en vinterträdgård, för att inte trädgårdsvandringen ska brytas.

Vad våra besökare säger

Följ oss på Facebook för senaste nytt

Varmt välkomna önskar Andreas!

Vi finns i hjärtat av Höga Kusten, endast 10 minuter från E4:an.

Hyndtjärn 120 870 30 Nordingrå | GPS N62°59′ E18°17′

Villa Fraxinus