Villa Fraxinus tångväxtnäring

Tångextrakt Komplett är vårt egentillverkade organiska gödselmedel som ger större skördar och ökad blomning. Tillverkat av äkta extrakt från tång som skördas efter den norska kusten.

Tången kan öka grobarheten i frön med upp till 40 procent, rottillväxten stimuleras och plantorna blir motståndskraftigare. Dessutom blir smaken på grönsaker och frukt godare samtidigt som lagringsegenskapen förbättras.

Andreas Gering

Villa Fraxinus

Foto: Ardfern (CC BY-SA)

Om vår tångväxtnäring

Ett globalt växtnäringsmedel som kommer från Ascophyllum nodosum, Knöltång. Tången skördas efter norska kusten där inga medvetna föroreningar förekommer. Efter skörd torkas, mals och pulveriseras den. Det är i den pulveriserade formen vi köper tången och tillverkar sedan av det ett flytande växtnäringsmedel. Samtliga recept som vi använder för tillverkning kommer ursprungligen från Storbritannien men är omarbetade till svenska jordar. I Storbritannien är tångväxtnäring ett av de stora växtnäringarna.

Ansvarig för växtnäringstillverkningen är Ingelöv Jonsson, utbildad på Lantbruksuniversitetet i Alnarp och Umeå Universitet.

Foto: Ardfern (CC BY-SA)

Vad gör Tångväxtsnäring så unikt

Tång används över hela världen som växtnäring, djurfoder och hälsokost/vitaminer. Knöltång, Ascophyllum nodosum, har en fantastisk sammansättning av 60 mineraler och 13 vitaminer samt växtstimulerande ämnen som bl a betainer och cytokininer. Första gången vi kom i kontakt med tångväxtnäring var sent 70-tal. De resultat vi fick av friska plantor med riklig blomning och skörd samt det rika mikrolivet i jorden gjorde att vi sedan dess alltid använt tång i vår trädgård.

Allgödsel

Allgödsel är baserat på originalgödsel med tillsats av lättlösligt kväve och fosfor. Allgödsel används till samtliga växter i trädgården och inomhus under våren och sommaren.

Avskräckningsmedel mot rådjur

För att mota rådjur från trädgården krävs flera olika preparat. Tångextrakt kan användas som en bladsprayning på växterna under hela året och i det outspädda extraktet doppas oasiskuddar som fästes på pinnar runt trädgården.

Inget ”Mot Rådjursmedel ” kan användas kontinuerligt utan måste bytas ut med mellanrum.

Vad kan tångväxtnäring användas till?

N

Tång ger en ökad rottillväxt och det biologiska livet i jorden ökar vilket är en förmån för växterna.

N

Tång ger härdigare växter med en rik och färgstark blomning.

N

Tång lockar fram de goda smakerna och aromen på frukt och grönsaker. Tång har alltid använts för att få fram smakrika, kraftiga grönsaker.

N

Lagringsegenskapen förbättras på frukt och grönsaker.

Beställ Tångväxtnäring i vår e-butik